De stichting Vrienden van het Binnenbos beoogt het welzijn te bevorderen van zelfstandig wonende ouderen in de wijken Hoge Dennen en Kerckebosch. Door het organiseren van laagdrempelige contactmomenten werken we aan het verbeteren van de gemeenschapszin op buurtniveau rond het Ontmoetingscentrum Binnenbos.

 

 

 

Gouden Koets

“De Gouden Koets” wordt ingezet om ouderen die slecht ter been zijn gratis vervoer aan te bieden naar het Binnenbos, de huisarts of anderszins.  Door de afmetingen is het zeer gemakkelijk voor zowel de bestuurder als de passagiers om in- en uit te stappen. De “Gouden Koets” biedt plaats aan 3 passagiers en de bestuurder. Achterop de E-car is ruimte voor maar liefst twee rollators of een inklapbare rolstoel.

Leuk nieuwtje: Zeist is de eerste Gemeente in Nederland waar de “Gouden Koets” werd geïntroduceerd.

Samenwerking “ Gouden Koets” en Albert Heijn Kerckebosch

De Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van de AH vestiging Kerckebosch zijn vanaf de introductie van de Gouden Koets  een samenwerking gestart om zelfstandig wonende ouderen uit de wijk, die slecht ter been zijn, de gelegenheid te bieden (weer) zelfstandig boodschappen te doen.

Elke donderdag uur worden deze ouderen op eigen verzoek met de “Gouden Koets” thuis opgehaald en naar de winkel gebracht. Zodra de bezoeker klaar is met winkelen staat op een afgesproken tijdstip de chauffeur van dienst voor de deur en wordt hij of zij met de boodschapppen comfortabel en gratis met de “Gouden Koets” naar huis gebracht.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Binnenbos en het management van AH zien uit naar een succesvolle samenwerking met als doel om de ouderen uit de wijk meer zelfstandigheid en winkelplezier te kunnen bieden.

Rit aanvragen?

Bel 06 14 32 08 72

of mail

post@vriendenvanhetbinnenbos.nl

De Gouden Koets 

Daar ga je dan, in Gouden Koets vermomd,

het lijkt of je belangrijk bent.

Je bent het ook, kijk uit het raam en wuif!

Ze mogen je best zien, met rimpels, witte kuif –

de stok blijft buiten beeld.

Als langs de lanen het publiek verstomt

kom je de koets weer uit

voor dokter, winkel, Binnenbos.

U bent er, majesteit!

Graag tot uw dienst.

Straks rijden we weer voor.

Roel Bosch

Poëziegroep Binnenbos – NoorderLichtgemeente

Actieve wijkbewoners gezocht

Wij zijn op zoek naar actieve wijkbewoners die samen met ons vrije tijd willen inzetten om het welzijn van zelfstandig wonende ouderen in onze wijken te verbeteren. Dit kan door middel van het assisteren als gastvrouw of gastheer tijdens o.a. de wekelijkse Gouden Koffie op dinsdagochtend en door als chauffeur van de comfortabele E. Car, “De Gouden Koets” tot een succes te maken. 

Belangrijke (karakter)eigenschappen

  • Oprecht geïnteresseerd in de oudere medemens
  • Respectvol, geduld, vertrouwenwekkend, hulpvaardig
  • Empathie, een luisterend oor, signaleringsvermogen
  • Een dagdeel per week beschikbaar zijn

Als u in bezit bent van minimaal een geldig B-rijbewijs, zorgen wij voor een gedegen training zodat u zelfbewust aan de slag kunt. Daarnaast zorgen wij voor een collectieve verzekering. Wij hechten aan een open en gezellige sfeer, waar we met elkaar heel veel plezier en voldoening aan beleven.

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met stichting Vrienden van het Binnenbos
via post@vriendenvanhetbinnenbos.nl of 06 14 32 08 72.